René van der Gijp schittert voor Red het Talent

Het was dinsdagavond 6 december bomvol in Grand Café Eight aan de Euromarkt in Alphen aan den Rijn. Ruim 100 enthousiaste bezoekers hadden zich aangemeld om sportcultheld René van der Gijp, bekend van Voetbal Inside - live aan het werk te zien. Geflankeerd door Jan Dirk Stouten, die jarenlang voor RTV Rijnmond de wedstrijden van Feyenoord van deskundig commentaar voorzag, vergastte ‘Gijp’ zijn publiek op een onvergetelijke avond met pittige en relativerende uitspraken waarmee hij ettelijke keren de lachers op zijn hand kreeg. De avond leverde ook een mooi bedrag op voor de organiserende Stichting Red het Talent, die na afloop van het evenement meer dan 3000 euro kon toevoegen aan de fondsen waarmee straatkinderen in Zuid-Afrika met behulp van diverse projecten worden geholpen bij het creëren van een menswaardige toekomst.

Veiling
Een deel van het bedrag werd verkregen uit entreeprijzen; een ander deel werd bij elkaar geboden door voetballiefhebbers die hun best deden om één van de twee Feyenoord-shirts te bemachtigen tijdens een veiling die door veilingmeester Stouten in goede banen werd geleid. Feyenoorders Jens Toornstra en Lucas Woudenberg waren zo vriendelijk om shirts ter beschikking te stellen. Het shirt met handtekening van Toornstra werd bij opbod verkocht voor 800 euro. Het rood-witte voetbaltricot van Woudenberg bracht 350 euro in het RHT-laatje.  

Dik tevreden
De dinsdagavond stond ook nog eens in het teken van de Champions League wedstrijd PSV - FK Rostov, die voor het Nederlands voetbal geen gelukkige afloop kende. Na twee keer drie kwartier zwoegen bleken de Eindhovenaren niet in staat om de Russische muur te slechten. Omdat de tegenstander ook niet scoorde, eindigde de wedstrijd met dezelfde stand als aan het begin waardoor PSV als laatste in de poule eindigde en het Europees seizoen erop zit. Dat mocht de pret bij de bezoekers niet drukken. Er werd volop gebruik gemaakt van de gelegenheid om met de hoofdgast van de avond op de foto te gaan en ook het recentelijk verschenen boek ‘De Wereld volgens Gijp’ gesigneerd door de goedlachse auteur, vond gretig aftrek. Initiator Leon Leeferink, oprichter van Stichting Red het Talent, was dan ook dik tevreden. “We hebben veel mensen een mooie avond bezorgd. Daardoor kunnen we meer straatkinderen helpen. Beter kan het niet.”

Tekst: Rob Buisman van Tekstbuis
Foto vlnr: Rene vd Gijp, Leon Leeferink en Jan Dirk Stouten

Deel dit bericht: