TOUR FOR TALENT 2016 LEVERT 27.000 EURO OP VOOR STICHTING RED HET TALENT

ALPHEN AAN DEN RIJN - De derde editie van het fietsevenement Tour for Talent heeft in 2016 27.000 euro opgebracht. Dat is goed nieuws voor de organiserende Stichting Red het Talent. Het bedrag komt namelijk volledig ten goede aan het belangrijke werk van Red het Talent waarmee straatkinderen in Zuid-Afrika een menswaardige toekomst wordt geboden. De 10 deelnemers hebben in de week van 29 oktober tot en met 5 november zo’n 500 loodzware kilometers in en rondom Kaapstad in Zuid-Afrika gefietst om Red het Talent te ondersteunen.

Creatieve aanpak
Het fietsevenement vond eerder plaats in 2013 en 2014. Net als bij de voorgaande edities betaalden de deelnemers aan Tour for Talent vanzelfsprekend hun eigen reis- en verblijfkosten en deden ze ook nog eens een extra inspanning om donatiegelden op te halen. Het streefbedrag was dit jaar 1.500 euro per persoon, maar dankzij de creatieve aanpak van de deelnemers werd het totale streefbedrag van 15.000 euro ruimschoots overschreden met maar liefst 80 procent. Leon Leeferink, oprichter en voortrekker van Stichting Red het Talent, is daar bijzonder blij mee. “Nadat we in 2015 een jaar hebben overgeslagen, was Tour for Talent dit jaar weer een groot succes. Ik ben er echt trots op dat de deelnemers aan de editie van 2016 zo’n prachtig bedrag bij elkaar hebben gefietst. De combinatie van de fysieke uitdaging en het bezoek aan de lokale projecten is naar mijn idee de sleutel tot het succes. De deelnemers ervaren zelf wat we daar bewerkstelligen.”

Stichting Red het Talent heeft het voornemen om de Tour for Talent ook in 2017 te organiseren. Wanneer minstens 10 deelnemers zich aanmelden, wordt de meerdaagse fietstocht in Zuid-Afrika van zaterdag 28 oktober tot en met zaterdag 4 november 2017 verreden. Meer informatie is te vinden op de website: www.tourfortalent.nl.

Foto: deelnemers op de top van de mooiste weg ter wereld - Chapman's Peak

Deel dit bericht: