Voetbalavond met Rene van der Gijp

Op 6 december 2016 organiseert Stichting Red het Talent een charity diner, maar dan net wat anders dan gebruikelijk. Grand Café Eight in Alphen aan den Rijn wordt omgetoverd tot een voetbalkantine voor de Champions League wedstrijd die avond. Speciale gast deze avond is voetbal en tv-icoon René van der Gijp. Alle opbrengsten van de avond zullen ten goede komen van Stichting Red het Talent.

René van der Gijp
Tegenwoordig is René van der Gijp misschien wel de bekendste voetbalanalist van Nederland. Zijn relativerende blik op het voetbal brengt vaak de lachers op zijn hand. Ook ziet hij unieke momenten die anderen niet opvallen.

Voor zijn carrière als voetbalanalist bij RTL speelde René van der Gijp als groot talent in de jeugd bij de Rotterdamse clubs Feyenoord en Sparta. Op advies van Hans Kraay sr. maakt hij voor laatst genoemde zijn debuut in een elftal met o.a. Louis van Gaal, Danny Blind en Dick Advocaat. Na 4 jaar maakt hij een overstap naar het Belgische Lokeren. Na twee jaar keert hij terug op de Nederlandse velden en kent hij zijn beste periode in zijn carrière bij PSV. Hij speelde daar als aanvaller in een team met wereldsterren Ruud Gullit en Ronald Koeman.

Ook speelde hij 15 interlands voor het Nederlands-elftal en scoorde daarin twee keer. Vaak werd René van der Gijp verweten dat hij niet alles uit zijn voetbalcarrière heeft gehaald. Iets wat voldoende zegt over het relativerende karakter van René van der Gijp.

Stichting Red het Talent
Het probleem van straatkinderen in ‘zijn’ Zuid-Afrika oplossen is inmiddels het levenswerk van Leon Leeferink, oprichter van Stichting Red het Talent. Vanuit Alphen aan den Rijn zet deze organisatie zich in om fondsen op te halen voor de projecten die zij ondersteunen in Zuid-Afrika.

In Kaapstad heeft Stichting Red het Talent inmiddels grote successen weten te behalen met hun werkwijze. Op dit moment zijn zij druk bezig om het succes te ‘kopiëren’ in Durban. Als dat lukt heeft de organisatie een werkwijze ontwikkeld wat op grote schaal het probleem van straatkinderen kan oplossen.

Tickets
Tickets voor deze avond zijn te koop voor €100,- excl. BTW via info@redhettalent.nl. Hiervoor ontvangen de gasten een onvergetelijke avond met René van der Gijp inclusief diner en drank bij Grand Café Eight in Alphen aan den Rijn.

De Vrienden van Red het Talent
De business club van Stichting Red het Talent heet De Vrienden van Red het Talent. Een groep ondernemers die jaarlijks een bedrag bij elkaar brengen waarmee Stichting Red het Talent het verschil kan maken. Leden van de business club hebben deze avond vrije entree. 

Deel dit bericht: