Projecten

Om het probleem van straatkinderen in Zuid-Afrika op te lossen is sturing van binnenuit nodig, vanuit Zuid-Afrika dus. Hiervoor patricipeert Stichting Red het Talent in bestaande projecten waar de werkwijze van Red het Talent wordt toegepast en doorontwikkeld.


The Homestead - Kaapstad

Kaapstad telt momenteel nog maar minder dan tien straatkinderen! Op dit moment wordt er hard gewerkt om ook deze kinderen van straat te krijgen. Bij The Homestead ligt de focus dan ook op preventie, zorgen dat kinderen niet op straat komen maar opgroeien in een veilige omgeving. Dat werkt alleen als het vangnet dicht is en dat is in Kaapstad nu het geval.

naar de website

Umthombo - Durban

Ons project in Durban maakt grote stappen, maar is nog niet zo ver als het project in Kaapstad. Het concept is echter identiek en heeft zijn waarde bewezen. In Durban bekijken we de mogelijkheden voor het bouwen van een shelter buiten de stad. Daardoor worden de kinderen minder geconfronteerd met de straat en is de kans op een terugval vele malen kleiner.

naar de website

Surfers Not Street Children

Surfers Not Street Children bestaat uit drie voormalige straatkinderen en mensenrechtenactivist Tom Hewitt MBE. De drie voormalig straatkinderen verdienen geld met surfen en sporten en zijn rolmodellen voor de kinderen die op straat leven. Zij weten hoe moeilijk het is om de straat achter te laten en aan een toekomst te werken. Dit team inspireert kinderen op straat.

naar de website